Orez cu lapte fisticos

Postat de simona72 in Mancare copii
30 Mai 2016 | 3881 vizualizari
Orez cu lapte  fisticos

Un orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma ajutatat si de aceasta data aparatul, nu ma dezamagit. A iesit un orez cremos, iar faptul ca am uitat de el nu a inrautatit situatia. Aparatul a intrat automat pe functia mentinere la cald si orezul a stat cumintel si ma asteptat sa-mi termin treburile. Ce sa zic? Si copii se descurca cu un astfel de slow cooker…

Ingrediente

  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3-4 pastai cardamom verde
  • 1 baton scortisoara
  • 1 praf mic de sare
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri pasta de fistic
  • Pentru décor fistic
  • Optional pentru servit: inghetata de fistic http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-fistic-76682.html

Mod de preparare

Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de fistic si laptele. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Setam aparatul pe functia”slow” si timpul de 4 ore. Cam asta e toata treaba…eu am mai uitat de el inca vreo 30 minute.

Am indepartat batonul de scortisoara, am pus orezul in cupe, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat la frigider sa se raceasca. Folia se pune pentru a nu prinde pojghita la suprafata…

Se presara fistic maruntit deasupra, se serveste orezul caldut cu 1-2 cupe inghetata de fistic sau inghetata voastra preferata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte fisticos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Snitele din piept de pui in pesmet si garnitura de cartofi, la cuptor

Postat de mirela0911

Snitele din piept de pui in pesmet si garnitura de cartofi, la cuptor

Pieptul de pui se feliaza subtire si se condimenteaza cu sare si piper. Se bate oul si se amesteca cu sare si piper. Intr-un bol se pune pesmetul. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor

Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2016, 21:11
O delicioshenie minunata!
la 30.05.2016, 21:12
Suna bine si as vrea sa il degust!
la 30.05.2016, 21:14
am venit si eu la o portie!
la 30.05.2016, 21:18
Multumesc frumos fetele!!
la 30.05.2016, 21:18
ce bun trebuie sa fie! yammmmiii

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking