Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure

Postat de Bucataras in Dulciuri
11 Oct 2020 | 3346 vizualizari
Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure

Pentru un mic dejun de weekend, orezul cu lapte este printre favoritele noastre, caci poarta cu el gustul copilariei. Mama ne pregatea o budinca senzationala de orez cu lapte si piure de mere, asa ca azi, cu reteta ei in gand, am pregatit un mic dejun special: orez cremos cu lapte si fulgi de ovaz, piure de mar, granola pregatita in casa, o mana de fructe de padure si un extra-topping de caramel.

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 600 ml apa
  • un praf de sare
  • 50 g zahar brun
  • esenta de rom
  • 1 baton de scortisoara
  • 600 ml lapte
  • 4 mere coapte
  • 4 linguri granola
  • fructe de padure pentru décor:afine, zmeura, mure
  • sos de caramel pentru topping

Mod de preparare

Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar.

In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert in apa, adauga un praf de sare si fulgii de ovaz. 

Cand orezul e fiert adauga zaharul si laptele, esenta de rom, un baton de scortisoara  si lasa inca 10 minute sa mai fiarba, apoi opreste focul si lasa orezul la racit.

Numai bine orezul absoarbe laptele, se incheaga si devine cremos.

Curata merele coapte de coaja si casuta semintelor si paseaza-le usor cu o furculita, cat sa se transforme in piure, dar sa ramana si bucatele de fructe. 

Pregateste paharele in care vei servi orezul cremos: pune 2-3 linguri de orez cu lapte, un strat de piure de mere, adauga o lingura de granola, decoreaza cu fructe de padure si un topping de caramel.

Asta e tot, foarte usor de preparat orezul cremos cu piure de mere, sanatos si atat de gustos.

Si aratos, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, piure de mar, granola si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

Postat de Elena_Daria

Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

Aluat fraged:  intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos....

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Zamfira

Crema de zahar ars

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2020, 10:24
Delicios!
la 11.10.2020, 10:28
Eu pot sa mananc straturile separat ?
la 11.10.2020, 10:45
la 11.10.2020, 12:23
la 11.10.2020, 12:35

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking