Orez cu lapte şi ghimbir confiat

Postat de madi_marin in Dulciuri
15 Mar 2012 | 3889 vizualizari
Orez cu lapte şi ghimbir confiat

Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr….

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung
  • lapte praf
  • miere
  • 1/4 păstaie de vanilie
  • ghimbir confiat
  • coajă rasă de portocală

Mod de preparare

Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cât să treacă peste el cu un deget.Acum se pune şi coaja rasă de la o portocală mică. Se mai amestecă din când în când.

Laptele praf , a cărui cantitate o alege fiecare în funcţie de cât de concentrat să fie preparatul final, se desface în puţină apă rece ca să nu facă cocoloaşe. Se adaugă peste orezul complet fiert împreună cu seminţele de vanilie şi se mai ţine vasul pe foc câteva minute amestecând continuu în el.  Cuburile de ghimbir confiat se taie în bucăţele mici şi se adaugă peste orez împreună cu mierea . Se amestecă bine totul şi se dă vasul la răcit. Se porţionează şi se serveşte rece .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte şi ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nugat glace', by Radu Popovici

Postat de Ina

Nugat  glace', by Radu Popovici

Preparam intai crantzul:  Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se...

Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de gurita_ta2005

Cornulete cu rahat

Drojdia se dizolva cu zaharul si apa. Se adauga uleiul,esenta,coaja de portocala si faina cat cuprinde. Aluatul se lasa 30 minute la dospit,dupa care se presara faina pe masa si se rupe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2012, 16:27
bun bun
la 15.03.2012, 16:30
pai lasa si tu cutiuta aia mai la vedere,sa nu cotrobaim toata casa
la 15.03.2012, 16:41
Motane...multumesc...
la 15.03.2012, 16:41
dia...n-o las... o tin doar pentru mine...
la 15.03.2012, 16:43
da' de cand te-ai facut asa zgarcita ?

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking