Ingrediente
Aluat foi:
- 160 gr. unt rece
- 60 gr iaurt grecesc
- un praf de sare
- un varf de cutit de praf de copt
- 75 gr. zahar pudra
- 250 gr faina
- 2 galbenusuri mari
- vanilie
- faina pentru intins foile
Umplutura:
- 2 kg branza cremoasa( eu am cumparat 2 galetuse de la Liddl, imi place tare mult)
- 3 oua mari ( plus cele doua albusuri ramase de la foi)
- 300 gr. zahar
- vanilie( multa pentru aroma)
- 3 linguri faina
- coaja de lamaie
- stafide( dupa dorinta)
- esenta de rom
Mod de preparare
Am amestecat toate ingredientele pentru foi intr-un vas sau lighean( special de framantat), aveti grija sa folositi untul rece taiat felii si faina cernuta, apoi am omogenizat bine apoi am framantat un aluat pe care l-am pus la rece minim 30 de minute( intre timp am fugit la Liddl dupa branzica).
Am scos aluatul, l-am pus pe o suprafata bine infainata si l-am impartit in doua bucati.
Umplutura: Am amestecat branza dulce, cu ouale, albusurile, zaharul, coaja de lamaie si faina si am omogenizat perfect compozitia.
Stafidele le-am stropit cu esenta de rom.
Eu am intins foile direct pe hartia de copt foarte bine infainata, infainam si sucitorul, incepem sa intindem la dimensiunea tavii ( orientativ). Daca la intins simtiti ca aluatul se lipeste, ridicati-l usor si presarati faina sub el si o sa mearga ca uns, e simplu nu-i asa?
Am pus prima foaie in tava si am turnat compozitia, am pus si stafidele din loc in loc.
Am intins a doua foaie( intre timp am preincalzit cuptorul la 180 de grade), apoi am asezat-o direct prin rasturnare peste umplutura cu tot cu pergamentul pe care apoi l-am desprins cu grija.
Prajitura a stat la cuptor 45 de minute, apoi am racit-o si am pudrat-o cu zahar pudra vanilat.
Portiile depind de voi...eu pot doar sa va garantez ca e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
|