Ingrediente
- 150 g orez
- 500 ml lapte
- 0 lingura zahar sau miere
- 100 ml frisca
- Sare
- Vanilie
- Coaja de lamâie
- Scorţişoara
- 1 borcan visine pentru prajituri cu tot cu sirop
- 1 lingura amidon alimentar
Mod de preparare
Pentru început am pus orezul la înmuiat în apa rece.
Am pus laptele la fiert.Când a început sa fiarba,am pus un praf de sare,zaharul si apoi orezul scurs de apa.
Am amestecat tot timpul ca sa nu se prinda de vas.
Când orezul este fiert si a ramas foarte putin lapte,am pus vanilia , coaja de lamâie si [utina scortisoara,am oprit focul si l-am mai lasat ca orezul sa se mai umfle.
Am mixat frisca.
Siropul visinelor l-am amestecat cu amidounul si l-am pus sa fiarba pâna s-a îngrosat,apoi am pus visinele în jeleul format.
Când orezul s-a mai racorit,l-am amestecat cu frisca batuta,am pus în cupe alternând straturi de orez si visine si am mai presarat si scorţisoara.
Puteti sa-l serviti pe loc sau puteti sa-l puneti putin la frigider,rece va fi chiar mai bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|