Sütlaç (budinca de orez cu lapte)

Postat de Giana in Prajituri
23 Mai 2014 | 8672 vizualizari
Sütlaç (budinca de orez cu lapte)

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 1 l lapte
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura faina de orez
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 400 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara, nuca pisata sau fistic pt ornat

Mod de preparare

Se curata orezul si se spala. Se pune orezul la fiert cu 300 ml de apa. Cand boabele de orez s-au umflat si s-au inmuiat se adauga laptele si zaharul. Intr-un castron se amesteca faina de orez cu amidonul si 100 ml de apa. Se toarna in fir subtire peste orez si se amesteca pana se ingroasa. Cand a fiert se adauga zagarul vanilat si se opreste focul.

Se serveste cald sau rece in cupe ornate cu nuca, scortisoara, fistic etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sütlaç (budinca de orez cu lapte)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2014, 17:56
la 23.05.2014, 17:57
Cred că am mâncat ceva asemănător într-un local cu specific turcesc. Super!
la 23.05.2014, 18:03
la 23.05.2014, 18:17
light si bun
la 23.05.2014, 18:32

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking