Ingrediente
- 3 linguri de rom ,
- 60 g stafide
- 200 g orez
- 1 litru de lapte
- 100 g de zahăr pudră
- 1/2 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Se marinează stafidele cu romul cel puțin 1 oră.
Se taie pastaia de vanilie in jumatate pe lungime cu un cuțit și se scot semintele cu ajutotul unui cutit.
Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga zaharul, semintele de vanilie si pastaia tăiată.
Se aduce la fierbere , apoi se adaugă orezul.
Se fierbe la foc mic amestecand mereu in jur de 40 de minute. Se scoate pastaia.
Se adauga stafidele, se amestecă bine și se fierbe inca 5 minute.
Se toarnă în ramekins.
Se serveste rece ( puneti câteva ore în frigider ) sau caldut .
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|