Ingrediente
- 1 pahar cu orez ( cu acelasi pahar masuram si apa )
- 3 pahare cu apa
- 1-2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ardei capia rosu
- 2 fire de ceapa verde
- 1 ceapa rosie mica
- 1 lingura delikat home made
- sare
- piper
- ulei pentru calit legumele
- cca 500 g bucatele de pulpa de porc
Mod de preparare
Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \
Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam legumele, presaram un pic de sare si le calim cca 5-6 min, pana incep sa se inmoaie usor.
In oala de lut punem orezul spalat, adaugam si lingura de delikat. Peste legumele calite adaugam cele 3 pahare de apa si apoi turnam totul peste orezul din oala de lut, presaram putin piper si bagam oala la cuptor la foc foarte mic pentru cca 2 ore.
Separat spalam carnea o punem sa se prajeasca intr-o cratita, presaram putina sare deasupra. Cand carnea este gata, o scoatem din cratita si cu 20 min inainte sa stigem focul la cuptor, adaugam si carnea in orez, sa se imbine aromele.
Servim cu o salata de varza, muraturi sau cu ce prefera fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si carne de porc la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|