Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
24 Ian 2012 | 8104 vizualizari
Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Daca v-ati plictisit de orezul obisnuit va sfatuiesc sa incercati varianta aceasta.

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 cana cu orez
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 1 cana suc de rosii
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele, se spala si apoi se taie (morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute) Orezul se spala in apa rece. Se pune untul la topit intr-o tigaie si se adauga carnea .Condimentam cu sare si lasam carnea sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, iar apoi o scoatem pe un prosop absorbant.

In untul in care am rumenit carnea calim si legumele, iar apoi adaugam bucatile de carne si o cana cu apa. Condimentam cu sare si apoi fierbem sub capac circa 10 min dupa care adaugam orezul si circa 2 cani cu apa (cat acesta sa fie acoperit ) si lasam sa fiarba acoperit la foc mic. Cand apa scade si orezul este gata fiert se toarna deasupra sucul de rosii si se adauga cascavalul ras. Se da la cuptor si se tine circa 10 minute.

Se scoate din cuptor si se serveste atat cald cat si rece . Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Valdostana de pui cu risotto

Postat de nico15

Valdostana de pui cu risotto

Se pune sfecla la copt, pana este facuta 1-1 ½ ora dupa care se-ncearca daca mai trebuie se mai lasa, daca este facuta se scoate, se curata, se blendeaza si se lasa in asteptare. Se ia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 15:20
arata foarte bine,si da parca as incerca ceva nou
la 24.01.2012, 15:29
la 24.01.2012, 15:55
mmm,ce bine arata
la 24.01.2012, 16:20
cu pieptul cui???
la 24.01.2012, 16:21
bun

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking