Orez cu praz

Postat de adela_64 in Mancaruri de post
12 Dec 2014 | 7201 vizualizari
Orez cu praz

Mai avem cateva zile din postul Craciunului si m-am gandit sa va propun o reteta simpla si gustoasa.

Ingrediente

  • 3 fire de praz
  • 2 cepe
  • cca. 70 ml ulei de masline
  • 150 g orez rotund
  • 200 g masline
  • 2 morcovi
  • 1-2 linguri de zahar
  • patrunjel tocat
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Mai intai punem maslinele intr-un ibric cu apa peste ele si le fierbem vreo 5 minute. Stingem focul si le lasam sa astepte asa pana le vine randul de punere in executie !

Se curata cepele si se toaca cum vreti voi.

Se pune uleiul intro cratita, dupa ce s-a incins se adauga ceapa. Dupa ce s-a inabusit bine, se adauga morcovul.

Dupa 10 minute adaugam prazul tocat. Eu am avut 3 bucati zdravene de praz, din acela de la magazin gros de vreo 2 cm in diametru. l-am taiat pe lung, apoi fiecare jumatate inca o data pe lung si apoi in felii cam de 1 cm. Asa am obtinut un castron mare de praz tocat in patratele de 1/1 ! Considerand ca am terminat cu masuratorile sa revenim la inabusirea prazului.

Deci, dupa ce am adaugat prazul in cratita in care aveam deja ceapa si morcovul, il lasam si pe dumnealui sa se inabuse bine.

Intre timp spalam orezul si-l adaugam si pe dansul peste praz. Punem si maslinele scurse de apa.

Acum trebuie sa avem niste apa fiarta separat (cam 1,5-2 litri) cu niste vegeta facuta in casa (eu am facut vegeta din legume deshidratate cumparate de pe site-ul nosugarshop.ro si sare roz de himalaya, foarte buna !) si incepem sa turnam treptat peste orezul si prazul din cratita.

Turnati cate putin si mestecati cu delicatete...dupa ce apa a fost absorbita de orez mai puneti putin, gustati din cand in cand orezul...nu-l fierbeti foarte tare.Puneti 1-2 linguri de zahar, piper proaspat macinat si potriviti de sare.

Aveti grija sa nu fie foarte scazut si nici foarte fiert cand ii stingeti focul, pentru ca orezul continuua sa absoarba apa si o sa obtineti la racire un orez foarte vartos si nu e indicat. La final puneti patrunjel verde toca, si acoperit cratita cu un prosop de bucatarie umed, lasati asa pana se raceste.

Va doresc ,

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Postat de katty

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...

Citeste continuarea

Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

Postat de Ksenya

Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–Pot

  Carnea se toaca la cutit si se pune intr un castron mare.  Ceapa si partea alba a prazului se toaca marunt si se soteaza 5-6 minute in ulei.  Se adauga morcovul dat prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 13:08
la 12.12.2014, 13:15
la 13.12.2014, 00:17
la 13.12.2014, 00:31
la 15.12.2014, 05:21

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking