Ingrediente
- 350 gr orez
- 100 gr unt
- 80 gr Grana Padano
- 3 cuburi supa legume
- 1 L apa
- 1 plic sofran
- 150 ml vin alb
- 1 ceapa
- sare
Mod de preparare
Curatam ceapa de coaja, o spalam si o tocam fin .
Intr-o tigaie punem untul la foc mic si lasam sa se topeasca, cu atentie sa nu se arda. Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn. Lasam la foc potrivit pana ce ceapa s-a calit .
Adaugam orezul si lasam cateva minute amestecand in continuu pana ce orezul absoarbe gustul untului .Punem vinul si lasam pana acesta s-a evaporat.
Separat dizolvam cuburile de supa de legume intr-un litru de apa ( eu am avut cuburi puse la congelator. Daca nu aveti asa ceva , folositi doua cuburi knorr de legume ) .
Adaugam apa putin cate putin in tigaia cu orez amestecand din cand in cand pentru a evita ca orezul sa se lipeasca . Potrivim de sare.
Dizolvam sofranul in putina supa. Il adaugam in tigaia cu orez cu 5 minute inainte ca orezul sa fie gata si amestecam bine .
Cand orezul este gata , inchidem focul si adaugam Grana Padano amestecand .
Se serveste cald .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|