Ingrediente
- 200 g. orez
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei masline
- 1 legatura marar
- 600ml zeama de supa
- 50 g. cascaval
- 2 linguri ulei pentru uns vasul
Mod de preparare
Pune uleiul in tigaie la incins.
Curata, spala si toaca marunt ceapa.
Pune ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.
Adauga orezul spalat.
Caleste orezul impreuna cu ceapa 5 minute.
Adauga 600 ml supa (zeama in care ai fiert pui cu legume)
Lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
Cand orezul este fiert stinge focul si lasa sa se raceasca putin.
Adauga mararul spalat si tocat marunt.
Ia un vas ceramic sau ce alt vas ai, unge-l cu ulei.
Rade cascavalul pe razatoarea mica.
Pune in vas jumatate din cantitatea de orez, presara cascaval, pune orezul ramas si cascaval deasupra.
Da vasul la cuptorul incins pentru 20 minute, pana se gratineaza frumos deasupra.
Serveste simplu sau drept garnitura la o friptura alaturi de muraturi sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez gratinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|