Orez integral cu ardei si verdeturi

Postat de cristeena20 in Mancaruri de post
5 Mar 2018 | 9198 vizualizari
Orez integral cu ardei si verdeturi

Orezul integral pare greu de gatit si nu iese daca folosim aceeasi metoda ca si pentru orezul simplu alb. Ii trebuie mai mult timp de gatit. Va impartasesc o metoda ingenioasa astfel incat sa va iasa un orez cremos si foarte savuros.Eu l-am facut alaturi de legume-deci e ideal pentru post si pentru diete.

Ingrediente

  • 1 cana orez integral
  • 2 cani si 1/2 de apa
  • 1/2 ceapa mica
  • 1/4 morcov
  • sare, piper alb, ulei de masline
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 catel de usturoi
  • un buchet de frunze de varza cu flori (grelos de varza)

Mod de preparare

Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati. 

Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta

Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt si le-am calit in cucta (oala cu presiune). Apoi am pus orezzul scurs si dupa ce am calit 1 minut la foc mediu am turnat apa-2 cani jumate de apa la 1 cana de orez. Daca faceti mai mult, masurati la fel-dubla cantitatea de apa si inca putina  in plus.

Punem sare, piper si lasam sa dea un clocot, apoi inchidem oala cu presiune . Lasma sa fiarba la foc mediu cca 30 minute. Deschidem oala si, daca are lichid, lasam sa fiarba descoperit pana scade lichidul -dar nu de tot ca sa devina cremos. Apooi acoperim pana servim.

Pregatim crengutele de verdeata de varza. Nu stiu cum se numesc in Romania florile astea de varza-noi le zicem grelos in Portugalia si folosim mult. Le-am rupt in bucatele, le-am spalat si apoi le-am dat cateva clocote in apa cu sare. Le scurgem si le tocam grosier. Intr-o tigaie punem usturoiul pisat cu ulei de masline, ardeiul rosu -il calim usor si asaugam putina sare, piper si aduagam grelos peste. Mai saltam in tigaie de cateva ori si servim alaturi de orez. 

Va marturisesc ca a fost tare dlicios si voi repeta reteta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez integral cu ardei si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu legume si orez brun

Postat de Dya

Piept de pui cu legume si orez brun

Pieptul de pui se taie in cuburi potrivite. Se rumenesc usor in cateva linguri cu ulei. Se adauga, apoi, rand pe rand, legumele tocate marunt: ceapa, morcovii si ardeii. Se calesc 5-10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2018, 16:02
Yummy! Papa bun!
la 05.03.2018, 16:11
Spuneam și ieri, la o altă postare, că mănânc foarte rar orez, asta urmare a unor ani în care am mâncat prea mult forțat de împrejurări, dar când mănânc, musai cu acritură, altfel nici nu concep, nici nu mă ating.
la 05.03.2018, 16:28
Bun!
la 05.03.2018, 16:30
nici eu nu eram mare fan de orez-dar de cand m-am mutat aici il ador. Au ei niste modalitati sa il faca..mmmm.Si plus ca se cultiva aici .
la 05.03.2018, 17:05

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking