Ingrediente
- 1 cana orez integral
- 2 cani si 1/2 de apa
- 1/2 ceapa mica
- 1/4 morcov
- sare, piper alb, ulei de masline
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 catel de usturoi
- un buchet de frunze de varza cu flori (grelos de varza)
Mod de preparare
Recomand sa puneti orezul integral la inmuiat cu cateva ore inainte de a-l gati.
Ca sa se fiarba in timp decent :D eu il fac in cucta
Am tocat marunt ceapa si am razuit morcovul marunt si le-am calit in cucta (oala cu presiune). Apoi am pus orezzul scurs si dupa ce am calit 1 minut la foc mediu am turnat apa-2 cani jumate de apa la 1 cana de orez. Daca faceti mai mult, masurati la fel-dubla cantitatea de apa si inca putina in plus.
Punem sare, piper si lasam sa dea un clocot, apoi inchidem oala cu presiune . Lasma sa fiarba la foc mediu cca 30 minute. Deschidem oala si, daca are lichid, lasam sa fiarba descoperit pana scade lichidul -dar nu de tot ca sa devina cremos. Apooi acoperim pana servim.
Pregatim crengutele de verdeata de varza. Nu stiu cum se numesc in Romania florile astea de varza-noi le zicem grelos in Portugalia si folosim mult. Le-am rupt in bucatele, le-am spalat si apoi le-am dat cateva clocote in apa cu sare. Le scurgem si le tocam grosier. Intr-o tigaie punem usturoiul pisat cu ulei de masline, ardeiul rosu -il calim usor si asaugam putina sare, piper si aduagam grelos peste. Mai saltam in tigaie de cateva ori si servim alaturi de orez.
Va marturisesc ca a fost tare dlicios si voi repeta reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez integral cu ardei si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|