Orez negru cu creveti Sichuan

Postat de Sylvia in Fructe de mare
26 Iul 2010 | 12745 vizualizari

Daca va ganditi la cina pentru o persoana nu trebuie neaparat sa fie un platou banal, ceva luat in graba din frigider…poate fi un adevarat festin pregatit pentru o persoana eu asa am facut si am testat aceasta reteta de creveti. Am adaptat o reteta dintr-o carte de bucatarie chinezeasca, am adaugat ardeiul rosu pentru putina culoare si am scazut cantitatea de ceapa verde .

Inapoi la reteta

Comentarii (40)

la 26.07.2010, 17:20
Asta e deja delicatesa....n-am mai papat niciodata, asa ca musai sa gust putin de la tine
la 26.07.2010, 17:35
Multumesc Corina ma bucur sa impart cina cu cineva , nu toata lumea place fructele de mare
la 26.07.2010, 17:46
aseara am facut creveti cu legume si sos chinezesc, dementiali au iesit ... trebuie sa-miiau si eu ulei de susan
la 26.07.2010, 18:04
Bucataras sa ne dai reteta , ulei de susan am vazut la Cora in sticlute mici cred ca de 200 ml dar ajunge multa vreme ca e foarte aromat.
la 26.07.2010, 18:08
arata super... la favorite, pt sot
@Bucataras... unde gasesc si eu scoici proaspete si bune??? cred ca tu stii si nu vreau un restaurant sotul vrea sa-i gatesc eu si acum fac un top al locurilor de unde as putea sa cumpar
la 26.07.2010, 18:36
Sylvia arata tare bine si as gusta cu placere o portie pregatita de tine! Despr euleiul de susan pota sa va zic ca eu am gasit la kaufland si l-am folosit si la mancaruri si la deserturi, e foarte bun.
la 26.07.2010, 18:52
arata foarte interesant orezul asta negru...are si alt gust mai...special sau e numai chestie de culoare?
la 26.07.2010, 19:07
Ionix eu scoci am vazut in Romania la Carrefour , avea si midii negre si amande, scoicile alea mai mari care au timp de fierbere mult mai mare, sigur gasesti
la 26.07.2010, 19:07
Roberta ti-as prepara cu drag
la 26.07.2010, 19:09
Rivka orezul negru are si alta aroma, mai puternica si un miros aparte cand fierbe, de obicei se asezoneaza cu putin ulei sau unt si pudra de usturoi eu il las simplu cand e pe post de garnitura. Maimult decat orezul negru imi place orezul violet are o araoma mai suava si e foarte gustos, eu una sunt pasionata de orezuri sa vezi cate sortimente am in camara
la 26.07.2010, 19:14
eu de obicei cumpar orez la saci de 15-20 kg de la toko asiatic nu am vazut pana acum negru la ei si in super nu m-am uitat niciodata (la astea fara pretentii de unde ma aprov eu nu am vazut sa aiba).
tu de unde il cumperi?
la 26.07.2010, 19:27
rivka????15-20 kg pt doi oameni????si cat va tine??3ani?
la 26.07.2010, 19:28
Rivka eu il cumpar de la Cora , acolo la raion au tot felul nici eu nu am magazine de fiteze in oraselul asta unde statu. Orezul asiatic de care zici mi se pare scump aici cer pe un sac de 5 kg 25 de euro, 20 depinde ... Asta negru e destul de scump luat pe kg , cutia de 500 grame e aproape 4 euro dar pentru ca il folosesc mereu la garnituri din astea mici ma tine f mult si nu mi se pare scump
la 26.07.2010, 19:29
Gaby sa stii ca si eu am colectie de orez dar cutii mici de un kf sau de jumatatedar am vreo 8 feluri cred
la 26.07.2010, 19:30
cam 1 an ne tine gaby un sac de 20 kile, da si aici cam asa in fc de orez cca 30 euro (dar e mai ieftin decat in supermarket si MAI BUN) , dar aici la noi nu avem cora in olanda si banuiesc ca si preturile la mancare sunt mai mari ca in franta(cel putin sunt mai mari ca in germania ....).

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking