Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki

Postat de Cristi_Roman in Mancaruri de legume
7 Mar 2012 | 11180 vizualizari

M-am gandit sa va mai aduc in fata cate ceva din activitatea in restaurantul asiatic in care lucrez, iata, de mai bine de un an….ca tare repede trece timpul. Uneori ajut la prepararea bufetului de la pranz, pe care il avem joi si vineri. Eu ma ocup sa gatesc orezul prajit cu ou si taiteii cu legume (noodless). Astazi am sa va arat cum fac eu orezul prajit cu ou in stilul teppanyaki – metoda principala de gatit in restaurantul nostru. Teppan este o masa mare de otel sub care se afla foc iar mancarea se frige pe aceasta masa, in fata clientilor – acest stil se cheama teppanyaki – un concept extrem de popular in Japonia, de unde provine, dar care se bucura de succes din ce in ce mai mare in toata lumea (in Bucuresti se gatea asa la Benihana, sincer nu mai stiu acum care mai e situatia - cei din Bucuresti poate imi spuneti). Sunt putini chefi teppanyaki in lume non-asiatici, asa ca sper sa ma ajute in cariera ce-am invatat pana acum si ce mai am de invatat (muuuuuuuuuuult de tot), indiferent in ce tara ma voi afla in anii urmatori.

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 17.12.2014, 08:30
la 10.05.2019, 09:27
foarte bun orezul,daca nu ai masa de otel nu-ti iese cum trebuie.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking