Orez prajit cu sparanghel si verdeata

Postat de anisoara in Mancaruri de post
31 Mai 2010 | 5688 vizualizari
Orez prajit cu sparanghel si verdeata

Foarte mult imi place sa prepar orezul in asa mod. Este o reteta din capitolul Repede , sanatos, si foarte gustos. Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.

Ingrediente

  • 300 gr de orez lungaret
  • 0.5 din  ceapa
  • o legatura de sparanghel
  • 2 de alcachofa sau alta verdeata
  • 2 linguri  ulei de masline
  • un catel de usturoi 
  • o frunza de dafin
  • o lamaie  

Mod de preparare

Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt  si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.  

 Se adauga sparanghelul   spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un deget deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul. Se scade focul la minim si se lasa sa fiarba timp de 15 minute.

 

La sfarsit se adauga  alcachofa si se amesteca. Se mai lasa sub capac cca 5 minute. Se serveste la masa stropit cu suc de lamaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu sparanghel si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci umplute cu bulgur

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu bulgur

Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit il dati pe razatoarea mare. Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 1-2 minute, adaugati bulgurul spalat....

Citeste continuarea

Mancare de stevie

Postat de Constelatialeu

Mancare de stevie

Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2010, 01:33
interesanta reteta
la 01.06.2010, 14:28
Ela, sunt foarte incantata de gustul acestui orez cu verdeata. Verdeata ii da un gust putin acru si se combina foarte mult cu orezul prajit. Se mai poate adauga putine stafide la prajit , stafidele sunt dulcii. Este ceva neobisnuit si gustos.si sanatos.
la 01.06.2011, 15:49
Alchacofa...Este de fapt anghinare..???
Interesanta reteta !

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking