Ingrediente
- aprox. 500 g carne de pui
- 5-6 catei de usturoi
- 1-2 buc. ceapa
- 5-6 rosii
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa (apa)
- patrunjel verde, 1 foaie dafin
- sare,vegeta,piper,cimbru,boia dulce
Mod de preparare
Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o
crusta crocanta se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun: ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa.
Se adauga rosiile ,decojite si date pe razatoare si foaia de dafin.
Se potriveste gustul cu sare, vegeta,piper, cimbru, boia dulce.
Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,apoi se adauga supa si se pun inapoi
in tigaie si bucatile de pui.
Se mai gateste pana cand sosul scade putin si se ingroasa.
Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|