Ingrediente
- 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
- 500 ml oţet alb.
Mod de preparare
Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.
Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă. Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.
Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.
După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.
După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.
Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece). Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.
Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).
Daca ti-a placut reteta noastra "Oţet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|