Oţet de trandafiri

Postat de ela2015 in Pt salate
6 Iun 2015 | 3216 vizualizari
Oţet de trandafiri

Oţetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase şi plăcute condimente pe care îl putem obţine acasă, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspăt culese şi oţet alb de calitate.

Ingrediente

  • 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
  • 500 ml oţet alb.

Mod de preparare

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.

Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă. Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.

Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.

După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.

După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.

Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece).  Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.

Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oţet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata cu branza, prune, crutoane si rucola

Postat de panacris

Salata cu branza, prune, crutoane si rucola

Simplu și la îndemâna oricui. Frunzele de rucola se așează într-un vas pentru salată, se adaugă crutoanele, brânza bucățele și prunele mărunțite. Se...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu tofu

Postat de Sim0naWorld

Salata de cartofi cu tofu

Mustarul, uleiul si otetul le-am amestecat. Cartofii fierti in coaja si raciti aproape de tot, i-am curatat si i-am taiat cubulete. Ceapa am taiat-o rondele, branza tofu - cubulete. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2015, 08:35
la 06.06.2015, 08:51
la 06.06.2015, 09:12
Multumesc Laura!
la 06.06.2015, 09:12
Multumesc Daniela!
la 06.06.2015, 10:06

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking