Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta

Postat de elucubratiiculinare in Cook and smile
20 Aug 2016 | 3750 vizualizari
Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta

Ce ziceti de asa mic dejun?

Ingrediente

4 ouă

2-3 linguri ulei de măsline

1 conservă/borcan

400 g roșii în suc propriu

1 ceapă roșie

1 ardei gras roșu

1 ardei gras verde

1 linguriță boia dulce/iute

8 căței de usturoi

1 linguriță oregano uscat sau 1 lingură oregano proaspăt

1 linguriță busuioc uscat sau 1 lingură busuioc proaspăt

4 linguri ricotta

4 linguri mozzarella rasă

1 lingură parmezan ras pătrunjel verde ardei iute

- opțional sare piper

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel verde tăiat julienne. Gătim pentru aproximativ 10 minute amestecând ocazional. Adăugăm boia de ardei, dulce sau iute după preferință și 1 ardei iute tăiat pe jumătate dacă vă place mâncarea iute. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați felii, roșiile tocate împreună cu sosul lor, oregano, busuiocul și amestecăm. Gătim la foc mic pentru 15-20 minute.  Facem 4 găuri în tigaie, în care punem câte o lingură de ricotta și deasupra câte 1 ou. Presărăm mozzarella, parmezan și condimentăm cu sare și piper. Se dă la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute la 200 grade C în funcție de cât de moi vă plac ouăle. Servim cu pătrunjel verde și baghetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2016, 10:29
la 20.08.2016, 10:40
Zic ca e binevenit! Arata minunat si sigur e si tare satios!
la 20.08.2016, 10:45
ce buun ❤❤
la 20.08.2016, 13:10
bun
la 20.08.2016, 14:29
Super bun!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking