Ingrediente
- 2 oua
- 400 grame fasole la conserva
- 250 grame rosii cherry
- 1/2 lamaie
- ulei de masline
- 4 tulpini busuioc proaspat
- 1/2 lingurita seminte de fenicul
- 2 felii de paine integrala
- 2 lingurite cu varf de ricotta
- otet balsamic (optional)
- sos picant (optional)
Mod de preparare
Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat.
Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper.
Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga rosiile si 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mare 1 minut. Se sparg ouale in tigaie, se acopera cu un capac, se reduce focul la mediu spre mic si se gatesc 3-4 minute, in functie de preferinte.
Intre timp se prajeste painea pe un un gratar fierbinte, apoi se ung feliile cu ricotta.
Se servesc ouale cu feliile de paine, cateva frunze de busuioc si otet balsamic, sos picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu fasole si toast cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|