Oua decorate cu servetele

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
26 Mai 2020 | 2204 vizualizari
Oua decorate cu servetele

Mai sunt câteva zile până la Înălțarea Domnului, sărbătoare mare pe care creștinii o sărbătoresc, la biserică și acasă, pregătind cozonaci, pască și ouă roșii, la fel ca la Paști. De vreo trei-patru ani de când am auzit de ouă decorate cu șervețele mi-am dorit să fac și eu așa ceva și iată că acum a sosit momentul. Am pregătit șervețele cu tematică pascală și mi-am propus mai întâi să decorez doar 10 ouă. Pe urmă am mai adăugat 5 și pe măsură ce lucram, parcă mă și ”specializam”. Adevărul este că sunt destul de migăloase, pentru că decorarea lor cere mult timp, multă răbdare și îndemânare, dar cui îi place, merită, evident să încerce...

Ingrediente

  • 15 ouă
  • 1 albuș
  • apă
  • sare
  • 5-6 șervețele fine, cu 3 straturi
  • 1 penson cu peri moi
  • 1 foarfece ascuțit

Mod de preparare

Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să se răcorească puțin, pentru a putea fi decorate.

Cât timp fierb ouăle, se mixează albușul puțin, ca să se ”dezlege”, nu ca să facă spume. 

Se desfac șervețelele cu grijă și se păstrează pentru decorare doar primul strat, cu imprimeul. Se decupează motivele/desenele cu care vreți să decorați ouăle.

Când ouăle sunt calde și pot fi ținute în mână, se șterg de apă, se ung cu albuș, cu ajutorul pensonului, pe porțiuni de câte 2- 2,5 cm pătrați. Se lipesc pe rând, unele lângă altele, bucățelele de șervețel și se întind cu mare grijă, pe suprafața oului, ca să nu se rupă. Se aplică albuș și deasupra imprimeului, iar cu pensonul, cu mare grijă și răbdare se întinde șervețelul pe ou. Este foarte greu să nu se formeze deloc cute, sau să nu se suprapună bucățelele de șervețel, mai ales că mâinile devin lipicioase de la albuș și pot face să alunece modelul pe ou. Dar, cu mare străduință, se poate ajunge la un rezultat cât de cât satsfăcător...

Odată oul decorat, se mai unge cu un strat de albuș de jur împrejur și se depune pe o farfurie, de plastic, sau de porțelan.

Când se decorează toate ouăle, se lasă cam 2 ore să se usuce bine, după care se pun la frigider unde vor sta până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua decorate cu servetele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Oua decorate cu servetele colorate

Postat de Reli_B

Oua decorate cu servetele colorate

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....

Citeste continuarea

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Postat de Ksenya

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

  Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert   putina sare si la foc   mediu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 26.05.2020, 18:21
la 26.05.2020, 19:19
Au ieșit tare frumoase!
la 26.05.2020, 19:39
Mulțumesc frumos, Ancutsa!
la 26.05.2020, 19:59
Foarte frumoase!
la 26.05.2020, 20:06
Mulțumesc frumos, Buni!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking