Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să se răcorească puțin, pentru a putea fi decorate.
Cât timp fierb ouăle, se mixează albușul puțin, ca să se ”dezlege”, nu ca să facă spume.
Se desfac șervețelele cu grijă și se păstrează pentru decorare doar primul strat, cu imprimeul. Se decupează motivele/desenele cu care vreți să decorați ouăle.
Când ouăle sunt calde și pot fi ținute în mână, se șterg de apă, se ung cu albuș, cu ajutorul pensonului, pe porțiuni de câte 2- 2,5 cm pătrați. Se lipesc pe rând, unele lângă altele, bucățelele de șervețel și se întind cu mare grijă, pe suprafața oului, ca să nu se rupă. Se aplică albuș și deasupra imprimeului, iar cu pensonul, cu mare grijă și răbdare se întinde șervețelul pe ou. Este foarte greu să nu se formeze deloc cute, sau să nu se suprapună bucățelele de șervețel, mai ales că mâinile devin lipicioase de la albuș și pot face să alunece modelul pe ou. Dar, cu mare străduință, se poate ajunge la un rezultat cât de cât satsfăcător...
Odată oul decorat, se mai unge cu un strat de albuș de jur împrejur și se depune pe o farfurie, de plastic, sau de porțelan.
Când se decorează toate ouăle, se lasă cam 2 ore să se usuce bine, după care se pun la frigider unde vor sta până la servire.