Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
6 Sep 2011 | 9192 vizualizari
Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii

Ideea acestui aperitiv am "furat-o " de la Meosiris stapana blogului http://www.meosiris.blogspot.com/#,un blog cu multe retete dragi mie si sunt convinsa ca multora dintre noi.Multumesc ,Iulia! Dedic aceasta reteta Gabytzei noastre scumpe si dragi. La multi ani Gabytzule!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 linguri cu cascaval ras
  • Pentru pasta de ton
  • 1 conserva de ton(eu am folosit in ulei)
  •  2 linguri cu cascaval ras
  • 1 galbenus de ou fiert
  •  1 lingura crema de branza
  • 1 lingura cu capere
  •  zeama de la o jumatate de lamaie
  •  marar verde
  •  sare,piper
  • Pentru sosul de rosii
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  •  unt cat o nuca
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Fierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile.

Pregatim pasta de ton astfel:

Punem intr-un bol tonul( cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si mararul verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena apoi adaugam zeama de lamaie,caperele si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine, de data aceasta cu ajutorul unei furculite pentru a nu  zdrobi caperele.

Umplem fiecare jumatate de ou cu aceasta pasta si presaram deasupra cascaval ras.

Pregatim sosul de rosii:

Intr-o tigaie calim in unt ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele subtiri.Curatam rosiile de coaja ,le mixam bine si apoi turnam sucul obtinut in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam o foaie de dafin si lasam la foc circa 10 min.pana cand  sosul mai scade avand grija sa amestecam din cand in cand.Sosul obtinut il turnam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas )dupa care asezam ouale umplute deasupra.Dam la cuptor si lasam pana cand ouale se rumenesc frumos .

Scoatem din cuptor,asezonam cu patrunjel verde si servim drept aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua umplute in sos de rosii cu bechamel

Postat de sandytza

Oua umplute in sos de rosii cu bechamel

Ouale se pun la fiert cu o lingurita de sare. Ceapa usturoiul si ardeiul se taie bucatele si se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei. Rosia se curata de piele , se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2011, 20:31
Si culmea ca-s si on si-s si prima.
SA MAI ZICI TU CA NU NE IUBIM
la 06.09.2011, 20:32
Multumesc, Medi. Multumesc mult.
http://www.youtube.com/watch?v=gdL2pQiDdvY
la 06.09.2011, 20:35
Gaby eu am recunoscut intotdeauan ca ne iubim da' sa le spunem asta si barbatilor nostri,vrei?
Multumesc si eu Gabytz drag!
la 06.09.2011, 20:36
Eu o astept pe Aziz sa vina cu un comentariu lung cat o zi de post iar pe Miti o astept cu carnatii
la 06.09.2011, 20:37
medioto59
06.09.2011, 20:35

Gaby eu am recunoscut intotdeauan ca ne iubim da' sa le spunem asta si barbatilor nostri,vrei?

)))Cezar stie))))

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking