Ingrediente
- 30 oua
- 1 piept pui (cca.800 gr)
- 600 gr maioneza
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 felie telina
- 2 cepe mai mari
- boabe piper
- 1 lingura otet
- sare
- piper
- 2 castraveciori murati pentru decor
- 1 gogosar rosu pentru decor
Mod de preparare
Curatam zarzavatul si ceapa apoi impreuna cu pieptul de pui si boabele de piper punem la fiert.
Ouale le spalam bine si le punem la fiert cu o lingurita de sare si otetul., pentru 20-25 minute.
Dupa ce au fiert le lasam in apa rece pentru 10 minute apoi le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile. Pieptul de pui dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca apoi il dam prin masina de tocat (sita sa fie cu ochiuri mici).
O jumatate din galbenusuri le dam prin razatoarea mica apoi amestecam cu pieptul macinat si jumatate din maioneza, potrivim de piper si sare si mixam bine pina obtinem o pasta usor tartinabila.
Cu un pos umplem jumatatile de ou apoi ornam cu maioneza , ardei rosu, morcov si castravete murat asezam pe platou si asteptam revelionul cu masa intinsa.
Sa va fie de folis.
P.S.reteta de maioneza o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-54164.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|