Oua umplute, fara maioneza!

Postat de bubulina44 in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2012 | 5807 vizualizari
Oua umplute, fara maioneza!

In ultimii ani, aproape in fiecare an am facut numai oua rosii de Paste, anul acesta le voi face tot rosii, dar la Roma, in vizita la parinti :) Voi posta poza la intoarcere ;) Si tot aproape in fiecare an, nu reusim sa le mancam toate asa ca preparam oua umplute, dupa ce au trecut Pastile :) Ne facem pofta dar mancam si oua umplute mai lejere!

Ingrediente

  • 8-10 oua rosii, de casa :) cate doriti si de care aveti
  • 2-4 felii sunca
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura mustar (dulce sau iute)
  • 6-8 masline verzi
  • 2-3 linguri parmezan
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • patrunjel verde sau uscat
  • 1 lingura ulei (de masline e si mai bun)
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

 Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi.

Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere.

Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir de ulei de masline apoi se adauga treptat sunca, maslinele, un praf de parmezan si usturoiul tocat (un singur catel de usturoi e suficient pentru aroma) pana se formeaza o pasta omogena.

Se umplu albusurile cu pasta obtinuta apoi se orneaza dupa preferinte. Fara maioneza, sunt la fel de cremoase dar mai ales sanatoase.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute, fara maioneza!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive festive

Postat de Bucataras

Aperitive festive

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)

Postat de mihaelar63

Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)

Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece. In timpul in care fierb ouale preparati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 13:10
Pofta Buna si Paste Fericit tuturor!!!!
la 14.04.2012, 14:11
Paste fericit!
la 14.04.2012, 15:58
imi plac
la 14.04.2012, 16:51
plac
la 14.04.2012, 17:00
bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking