Ingrediente
- 10 oua
- 200 g pate de porc
- 1 galbenus crud
- 1 lingura sos tartar
- zeama de lamaie
- ulei pt maioneza(10o ml)
- sare,piper
- gogosar si masline pt decor
Mod de preparare
Ouale se fierb aproximativ 8 minute. Se curata de coaja si se taie in 2. Galbenusurile le punem intru-un bol separat..
Se ia un galbenus crud si unul fiert si se face maioneza. Se pune si zeama de lamaie dupa preferinta fiecaruia. La sfarsit adaugam o lingura de sos tartar.
Umplutura pt oua se face astfel: galbenusurile se mixeaza in blender, adaugam o lingura de sos tartar si pateul de porc. Asezonam cu sare, piper dupa gust. Daca compozitia e prea tare mai punem mai mult sos tartar.
Se ia un platou, se intinde maioneza apoi se pun albusurile. Umplutura se pune intr-un posh si se umplu albusurile cu ea. Ornam cu masline si gogosar dupa imaginatia fiecaruia.
Ouale se dau la rece o ora inainte de a le servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute pe pat de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|