Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante

Postat de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2020 | 2395 vizualizari
Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante

  In copilarie era bucuria noastra sa culegem plante si sale folosim pentru a decora oaua de Paste .   . Am incercat si anul acesta sa vad daca imi mai reusesc . Eu vopsesc de ani buni doar cu coji de ceapa si sunt multumita cum imi ies .

Ingrediente

  • 25 buc oua coji de ceapa galbena ( eu am folosit 150 g )
  • 1 lingura de sare de bucatarie
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica de slanina cruda ( eu am in congelator )
  • diverse plante care au forme frumoase ( eu am folosit ce aveam printe florile mele de pe terasa )
  • un vas de 4 litri in care punem apa (aproape 3,5 l )
  • un ciorap fin

Mod de preparare

 

   Luam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa .

   Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc.

   In timpul cat fierb cojile de ceapa, cam 30 de minute, ne ocupam sa degresam, sa spalam ouale.

   Pe urma le punem pe un servetel de hartie sa se usuce .

   Taiem ciorapul in bucati egale de marime astfel incat sa putem cuprinde cu ea oul .

   Luam o bucata de ciorap, punem o frunza pe ou si legam ciorapul cu o bucata de ata astfel incat frunza sa stea fixa .
    Dupa ce au trecut cele 30 de minute solutia noastra poate fi folosita la vopsit .

   Luam unul cate unul si il  introducem cu grija in solutia de vopsit, avand grija sa nu le spargem si le lasam sa fiarba 10 minute .

   Scoatem cu o lingura rand pe rand toate oualele si le punem pe un prosop de hartie sau foi de reviste .

   Taiem bucatile de ciorap si dezlipim frunzele, daca ele nu s - au desprins cand am taiat ciorapul .

    La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu .


Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua scotiene

Postat de merisor67

Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece. Tocam carnea impreuna cu usturoiul...

Citeste continuarea

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Postat de Patricia_Iordache_79

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 15:06
Foarte frumoase !!! Asa le faceam traditional si sanatos !!!
la 13.04.2020, 17:06
la 13.04.2020, 17:13
la 13.04.2020, 17:16
la 13.04.2020, 19:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking