Paella cu fructe de mare si midii

Postat de panacris in Fructe de mare
1 Dec 2021 | 3660 vizualizari
Paella cu fructe de mare si midii

O rețetă tare faină și numai bună în această perioadă pentru cei care postesc și au dezlegare la pește 😉 Mno, acum dilema fructe de mare vs pește o ageați sau nu ;) Fiecare cum consideră, îl aștept pe Padre ptr lămuriri, dacă e de bine sau nu! ;) P.S. N-am mai avut loc și timp pentru poze de prezentare artistică! De o vreme sunt pe repede înainte și totul se desfășoară instannt! ;) 

Ingrediente

  • Orez bob rotund cca. 300 g,
  • Fructe de mare ( baby caracatița, inele de calamari, scoici, creveți) cca. 1000 g,
  • Midii cca. 1000 g,
  • Mazăre verde congelată cca. 250 g,
  • Fasole verde congelată cca. 250 g
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Șofran 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 3 linguri.

Mod de preparare

Ardeiul se spală, curăță și taie grosier.

Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella.

Atenție dacă folosiți midii proaspete, pe cele deschise le dați deoparte. Dacă aveți congelate sau pasteurizate, nu e nicio problemă să le folosiți și pe cele deschise.

Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc fructele de mare în puțin ulei de măsline. Apoi se scot din tigaie și se pun deoparte la cald.

În tigaia de paella, cu uleiul aomatizat cu fructe de mare se adaugă pasta de roșii, mazărea, fasolea verde, ceapa, ardeiul și roșiile, tăiate grosier și se lasă la călit, până ce devin translucide. Apoi orezul și cca. 1500 ml de apă rece și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mic.

Apoi se adaugă fructele de mare, se asezonează de sare, șofran și apă, cât să acopere toată compoziția. Se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, până ce orezul s-a fiert și lichidul absorbit.

La final se adaugă midiile curățate și se mai lasă la gătit, acoperit cca. 10 minute, până se deschid.

Paella sau mai bine zis tocănița spaniolă cu fructe de mare se servește fierbinte, simplă, ca atare, eventual asezonată cu lămâie!

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si midii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paella cu fructe de mare si iepure

Postat de AlexTeacher

Paella cu fructe de mare si iepure

Incepe prin a curata crevetii: eu am ales creveti mari si e neaparata nevoie sa-i cureti – daca ai creveti mai mici, poti scapa sa zicem de la capitolul curatat. (Spaniolii nu prea...

Citeste continuarea

Paella de marisco (cu fructe de mare)

Postat de JustLoveCookin

Paella de marisco (cu fructe de mare)

Incepem sa pregatim totul cu cca 1.30 h inainte de a servi masa.Vor iesi 6 portii,deci puteti injumatati cantitatile. Pregatim supa de peste din 1.2 l de apa si preparatul special...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2021, 19:30
la 01.12.2021, 20:20
O bunanate
la 01.12.2021, 20:35
Aici ma bag !!!
la 01.12.2021, 21:46
la 01.12.2021, 21:48

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking