Ingrediente
- 5 cani de faina
- un cub de drojdie
- 200 ml lapte
- 100-150 ml apa
- 1 lingurita zahar
- 1 + 1/2 lingurita sare
- 2 oua + 1 galbenus pt uns
- 50 gr unt
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei.
Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem laptele si apa treptat si framantam. La sfarsit punem untul si apoi uleiul.
Aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie curat, il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul, il modelam.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
O introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 180 grade C, timp de 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|