Paine alba pufoasa

Postat de vasy16 in Piine
22 Feb 2016 | 2582 vizualizari
Paine alba pufoasa

De mult aveam pofta sa mananc paine ca la noi asa ca am cautat tot felul de retete insa nici una un m-a convins pana am dat de Motan la oale.Am incercat reteta,chiar daca am modificat ceva si mi-a iesit o bunatate.

Ingrediente

2 kg faina alba(eu am folosit faina 000) 100 g drojdie proaspata 1200 ml apa calduta 2 linguri zahar jumatate pahar de ulei(50 ml) 2 linguri sare jumatate de pahar de lapte(50 ml) caldut

Mod de preparare

Intai pregatim maiaua ca la cozonac...se freaca drojdia cu zaharul pana cand acesta se topeste,se adauga 5 linguri de faina si laptele caldut.Se mesteca cu lingura bine si se lasa la dospit cam 15 minute la loc cald. Dupa ce trece timpul facem un cuib in mijlocul fainii,adaugam maiaua,sarea,uleiul si apa calduta si incepem sa amestecam pana ce obtinem o coca ce nu se lipeste de maini.eu am framanata cam jumatate de ora in total.Am trantit de cateva ori coca in lighean cum se face si cu cea de cozonac pentru afanare.Am lasat la crescut o ora si jumatate.Am uns tava de la aragaz cu ulei si am tapetat-o cu faina.Mie mi-au iesit 7 painici.6 in tava de la aragaz si alta aparte intr.-o tava micuta.Am mai lasat sa creasca in tava inca jumatate de ora,timp in care am pus cuptorul la incalzit la 160 de grade.Se baga painea la 160 de grade timp de 20 minute dupa care ridicam temperatura la 180 si lasam inca 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine rotunda impletita

Postat de RODIMUR

Paine rotunda impletita

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...

Citeste continuarea

Paine in straturi

Postat de Valclaudia

Paine in straturi

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul. Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2016, 11:28

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking