Paine arabeasca

Postat de miha in Piine
28 Oct 2010 | 9036 vizualizari
Paine arabeasca

Ingrediente

  • 150 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ~250 g faina integrala
  • In plus:
  • 2 linguri za'atar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru za'atar:
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 20 g susan

Mod de preparare

Za'atar:

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele. Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Aluat:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in putina apa calduta. Faina si sarea le punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, uleiul si maiaua. Amestecam usor, aducand faina de pe margini inspre interior pana la omogenizare. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat si dospit se poate folosi si masina de paine.

Aluatul se intinde cu mana intr-o tava bine unsa cu ulei, in strat nu foarte subtire. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa la crescut.

Amestecam za'atarul cu ulei si omogenizam. Pasta obtinuta o intindem peste aluatul crescut, apoi cu degetele apasam aluatul din loc in loc, formand mici denivelari pe suprafata aluatului.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza.

Sursa

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Postat de Mihaela11_jo

“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se...

Citeste continuarea

Lipie arabeasca

Postat de Anastasia

Lipie arabeasca

1. Se incinge cuptorul la 260 de grade 2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute 3.  Se formeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 10:16
miha 5 furci ptr reteta nu am mai mancat dar o sa incerc reteta ta
la 28.10.2010, 10:39
Foarte faina painica. Seamana cu focaccia .
la 28.10.2010, 10:57
ca intotdeauna............PERFECTA!!!!!!!!!!!! miha, puiule; mi-e tare dor de o reteta de prajiturica de a ta buna, buna, buna rau de tot!
la 28.10.2010, 11:27
mai de la turci ai trecut la arabi????ce iti mai place sa umbli pe la toti
la 28.10.2010, 11:32
Giuliana, e foarte buna si aromata

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking