Paine ca la tara

Postat de Lia1 in Piine
6 Oct 2013 | 18423 vizualizari

Hai ca v-am innebunit cu dusul meu la tara, dar m-am intors incarcata cu roade, asa ... cum ne sade bine toamna. Am adus si faina, cu gandul sa fac paine. Am interogat o baba si o matusa cum fac ele painea, amandoua cam la fel, doar ca matusa-mea pune si doua oua. Am intrebat-o pe baba cat timp lasa pentru prima si a doua dospire? Ea zice: "ei, maica!...io n-am facut niciodata paine cu ceasul!" :))))))). Cica pana isi dubleaza volumul. Si cica drojdia proaspata nu e bine s-o tinem la congelator (cum zicea Cristi Roman :P dar el facea doar lipii rapide si la alea nu prea mai conteaza). Si mi-am amintit vara cum finisa bunica painea, o intepa cu furculita si o ungea cu o rosie foarte bine coapta si lasa pe ea multe seminte care se rumeneau si era aspectuoasa dar vedeti bine ca rosiile de-acum nici seminte nu mai au :( ca sa-mi fac decorul.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 06.10.2013, 14:26
si eu am facut azi paine!imi place mult painea de casa
la 06.10.2013, 14:39
ai venit din concediu Ela?
la 06.10.2013, 14:58
la 06.10.2013, 19:59
la 06.10.2013, 22:28
Parca ii si simt deja mirosul....si imi aduce aminte de copilarie cand scotea bunica painea din cuptor si rupeam o bucata pe care o mancam fie cu gem de caise si lapte, fie cu sunca, cascaval si ardei sau rosii..mmmmm....
la 06.10.2013, 22:41
la 07.10.2013, 15:38
prea bun,prea ca la tzara
la 07.10.2013, 18:43
Dia
la 08.08.2014, 16:13
la 09.03.2015, 08:42

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking