Paine coapta in punga magica

Postat de Satisfyyourcravings in Piine
25 Apr 2018 | 4653 vizualizari
Paine coapta in punga magica

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml iaurt
  • 25 grame drojdie proaspata (12 grame drojdie uscata)
  • 100 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline + putin pentru uns pungile
  • 1 ou
  • 2 pungi magice

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute. 

Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta anterior. Se adauga faina treptat si se amesteca cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se farmanta pana se obtine un aluat suplu. 

Se muta intr-un vas incapator, uns cu putin ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se ung pungile magice cu ulei pe interior. 

Se imparte aluatul in jumatate si se formeaza 2 painici. Se introduc cu grija in pungile magice, se inchid pungile cu clipsurile prevazute, se aseaza pe o tava potrivita pentru cuptor si se lasa la crescut inca 20 de minute. Se coc 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Se indeparteaza pungile cu grija si se lasa putin la racit inainte de a se felia. 

Se obtin 2 painici cu coaja crocanta si interior dens, dar umed.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coapta in punga magica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici

Postat de AnyCostescu

Painici

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia... Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina,...

Citeste continuarea

Painici umplute cu branza si ciuperci

Postat de timea

Painici umplute cu branza si ciuperci

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.  Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2018, 22:39
Foarte buna!
la 25.04.2018, 23:15
la 25.04.2018, 23:36
la 26.04.2018, 06:36
la 27.04.2018, 08:45

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking