Paine cu amestec de seminte

Postat de merisor67 in Piine
29 Sep 2014 | 5410 vizualizari
Paine cu amestec de seminte

Tot cumparam de la Carefour paine cu seminte, ca tare buna este painea aceea la metru si mi-am zis, de ce nu as face si eu? Am achizitionat, nu mai stiu de unde, o punga cu amestec de seminte, asa ca azi am prestat o bunatate de paine cu acele seminte.

Ingrediente

Pentru 2 paini:

  • 900 gr faina
  • 200 gr lapte
  • 250 gr apa
  • 1 lingura zahqr
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml ulei
  • 40 gr drojdie
  • 150 gr amestec de seminte

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare

Maruntim drojdia proaspata intr-un bol si o frecam cu o lingura de zahar, pana la diluare.

Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu drojdia diluata si adaugam o mana de faina.

Omogenizam bine maiaua, o acoperim cu un stergar si o lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute.

Cand maiaua si-a dublat volumul, punem apa  la incalzit si diluam sarea in ea.

Intr-un bol, in care vom lucra, adaugam o parte din faina, facem o adancitura la mijloc si turnam maiaua.

Apa incalzita, tot cat sa suporte degetul, o punem in vasul in care a fost maiaua si il clatim, astfel sa nu pierdem din maia pe peretii vasului si incepem sa turnam incet peste faina cu maiaua din vas, amestecand continuu.

In acelasi timp punem si o parte din ulei, cam 3/4 si adaugam faina pana cand obtinem un aluat tare, pe care il transferam pe masa infainata si il framantam cu mainile unse cu restul de ulei.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut pentru 15-20 de minute.

Intr-o tigaie antiaderenta am pus putin ulei si am prajit pentru 3-4 minute o parte din seminte. 

Cand aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua.

O parte am pus-o simpla in tava de paine, iar cealalta parte am intins-o intr-o foaie subtire cat degetul mic si am intins peste ea semintele prajite apoi am rulat-o.

Am taiat ruloul in bucati de aproximativ 3 cm si le-am asezat intr-o forma rotunda cu pereti detasabili.

Mai lasam aluatul in tavi 10 minute, dupa care il ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Peste aluatul simplu, am presarat seminte neprajite.

Coacem painea pentru 40 de minute la 180 de grade.

Este foarte pufoasa si gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu amestec de seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de RODIMUR

Chifle aperitiv cu mozzarella

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...

Citeste continuarea

Crema de mazare cu hribi

Postat de simona72

Crema de mazare cu hribi

Se curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2014, 19:56
foarte bun
la 29.09.2014, 19:58
buna buna
la 29.09.2014, 20:01
ce frumoase sunt
la 29.09.2014, 20:01
si eu iubesc painea cu seminte
la 29.09.2014, 20:02
imi place

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking