Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan

Postat de Valclaudia in Piine
3 Mar 2015 | 7219 vizualizari
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan

Reteta preluata de la Alex Teacher, cu multumiri... Eu am injumatatit cantitatile dar tot mi-a iesit o paine uriasa! :))

Ingrediente

  • 600 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie din care 15 gr.dizolvata in 300 ml apa calduta
  • 110 gr. branza de burduf
  • 1 ceapa rosie maricica
  • 1 lingura smantana grasa
  • sare grunjoasa dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura seminte de chimen
  • sare grunjoasa si seminte de susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator.

Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi turnam 300 ml apa calduta peste drojdie.

Turnam in groapa formata acest amestec, incorporam apoi faina de pe margine spre interiorul vasului.

Adaugam chimenul, branza de burduf, smantana si ceapa tocata marunt.

Framantam aluatul cel putin 15 minute, adaugand intre timp 50 ml ulei de masline.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, lasam aluatul la dospit cel putin doua ore.

Preincalzim cuptorul la 150 grade.

Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, modelam apoi aluatul in maini, il asezam in forma si mai lasam 15-20 minute la dospit in forma.

Ungem aluatul cu galbenus de ou, presaram sare grunjoasa si seminte de susan, apoi coacem painea la 150 grade timp de 60 minute, pana se rumeneste painea frumos si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem painea pe un gratar si o lasam acoperita cca 2-3 ore pana se raceste.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher

MOD DE PREPARARE:   Taiam ceapa cubulete mici; Cernem 1000g faina intr-un castron mai mare sau un lighean;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2015, 20:18
Claudita ne aduci papa bun
la 03.03.2015, 20:20
buna buna
la 03.03.2015, 20:28
ce paine smechera)
la 03.03.2015, 20:31
buna painica
la 03.03.2015, 20:43
Ce frumoasa ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking