Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Postat de mirela0911 in Piine
24 Oct 2021 | 2776 vizualizari
Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Am inaugurat vasul din ceramica Crock Pot pe care l-am castigat la concursul "Mandru mi-s Bucatatas". E o minune de oala, iar painea si mai minunata. Cred ca voi pune pe pauza masina de paine si voi face la aceasta oala ca prea buna iese. Multumesc Bucataras pentru minunatul vas! >:D<

Ingrediente

  • 700 g faina alba
  • 400 g piure de cartofi
  • 1 lgt sare
  • 10 g drojdia proaspata
  • 200 ml apa
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 3 lg ulei de masline
  • 150 ml apa calduta

Mod de preparare

Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa se raceasca bine.

Cei 200 ml apa se incalzesc usor, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca.

In bolul robotului se pune faina cernuta. Se adauga sarea, piureul de cartofi, uleiul de masline apoi maiaua. Se porneste robotul si se toarna putin cate putin din cei 150 ml apa usor calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga.

Se lasa sa se mixeze bine pana se obtine un aluat omogen, usor moale dar care nu se lipeste. Se lasa sa creasca timp de jumatate de ora.

Intre timp, vasul acoperit Crock Pot se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate vasul, se ia capacul si se pune aluatul. Se cresteaza deasupra cu un cutit bine ascutit, se acopera din no si se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se indeparteaza capacul si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta painea.

Pofta buna! Noi am servit calduta cu o salata de vinete.... yummi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Naans cu branza topita

Postat de ctlina

Naans cu branza topita

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul.  Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.  În bolul robotului (sau într-un...

Citeste continuarea

Chifle cu mac si cascaval

Postat de rocsi_1612

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2021, 20:27
Hmmm, faină idee!
la 24.10.2021, 21:00
la 24.10.2021, 21:11
Buna!
la 24.10.2021, 22:15
la 24.10.2021, 23:04

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking