Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Postat de mirela0911 in Piine
24 Oct 2021 | 2751 vizualizari
Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Am inaugurat vasul din ceramica Crock Pot pe care l-am castigat la concursul "Mandru mi-s Bucatatas". E o minune de oala, iar painea si mai minunata. Cred ca voi pune pe pauza masina de paine si voi face la aceasta oala ca prea buna iese. Multumesc Bucataras pentru minunatul vas! >:D<

Ingrediente

  • 700 g faina alba
  • 400 g piure de cartofi
  • 1 lgt sare
  • 10 g drojdia proaspata
  • 200 ml apa
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 3 lg ulei de masline
  • 150 ml apa calduta

Mod de preparare

Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa se raceasca bine.

Cei 200 ml apa se incalzesc usor, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca.

In bolul robotului se pune faina cernuta. Se adauga sarea, piureul de cartofi, uleiul de masline apoi maiaua. Se porneste robotul si se toarna putin cate putin din cei 150 ml apa usor calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga.

Se lasa sa se mixeze bine pana se obtine un aluat omogen, usor moale dar care nu se lipeste. Se lasa sa creasca timp de jumatate de ora.

Intre timp, vasul acoperit Crock Pot se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate vasul, se ia capacul si se pune aluatul. Se cresteaza deasupra cu un cutit bine ascutit, se acopera din no si se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se indeparteaza capacul si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta painea.

Pofta buna! Noi am servit calduta cu o salata de vinete.... yummi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Focaccia cu masline a la Simo

Postat de Corina33

Focaccia cu masline a la Simo

Se pregateste aluatul : amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu...

Citeste continuarea

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Postat de simona72

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2021, 20:27
Hmmm, faină idee!
la 24.10.2021, 21:00
la 24.10.2021, 21:11
Buna!
la 24.10.2021, 22:15
la 24.10.2021, 23:04

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking