Paine cu cascaval si usturoi

Postat de Bucataras in Piine
19 Apr 2013 | 4030 vizualizari
Paine cu cascaval si usturoi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa fierbinte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 25 g unt moale
  • 100 g cascaval Sofia - Delaco dat pe razatoare
  • 1 mana de frunze de cimbru

Mod de preparare

E prima data cand folosesc KitchenAid pentru a framanta aluatul de paine, asa ca sunt curios si nerabdator sa vad rezultatul.

Am pus faina, drojdia si sarea in bolul robotului (mai putin 150 g faina, pe care le voi adauga mai tarziu). Am pornit robotul pe treapta 2 si am amestecat 15 secunde pana s-au omogenizat ingredientele uscate.

Apa fierbinte, mierea si uleiul le-am amestecat si le-am turnat treptat in bol, mixand in continuare, tot pe viteza 2 inca 2 minute. 

Am adaugat si restul de faina (cele 150 g) in bol si am mixat inca 2 minute, pana aluatul s-a prins de carlig si a devenit omogen si elastic.

Am intins coca si am asezat-o intr-o tava, am uns-o cu amestecul de unt si usturoi si am presarat deasupra cascaval as si cimbru.

Am acoperit tava cu hartie de copt si am lasat aluatul sa creasca 40 minute. Intre timp am pornit cuptorul la 200 grade.

Dupa ce a crescut am pus tava in cuptorul incins pentru 30 minute. Pentru primele 15 minute am acoperit painea cu hartia de copt, dupa care am descoperit-o pentru a se rumeni frumos. Daca va place mai painea mai putin rumena, lasati-o mai mult timp acoperita.

Ce sa va mai spun? A iesit o paine foarte pufoasa si deosebit de gustoasa.

 

Despre KitchenAID

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felii de paine aromate

Postat de mirela0911

Felii de paine aromate

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat....

Citeste continuarea

Tagliatele cu sos de rosii si chiftele invelite in cascaval

Postat de CameliaComan

Tagliatele cu sos de rosii si chiftele invelite in cascaval

Pentru inceput trebuie sa inmuiem painea in putina apa iar apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2013, 15:31
Mai Bosss..dar ce avem noi aici...
la 19.04.2013, 15:38
yamy
la 19.04.2013, 15:39
arata bine
la 19.04.2013, 15:47
faina
la 19.04.2013, 15:47
Buna painica

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking