Paine cu lapte

Postat de Ina in Piine
1 Ian 2018 | 4270 vizualizari
Paine cu lapte

Imi doream de mult un cuptor electric modern, iar Mos Craciun a facut tot posibilul sa il primesc :X  De sarbatori l-am folosit la maxim si pot spune ca m-am indragostit iremediabil de el si functiile sale, toate preparatele fiind net superioare celor pregatite in cuptorul aragazului. :X   

Ingrediente

  • 600 g faina alba superioara
  • 40 g faina de secara
  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml apa calda ( sau tot lapte )
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita cu varf cu zahar
  • o lingurita rasa cu sare
  • 1,5 plicuri drojdie Dr.Oetker
  • 1 ou crud
  • seminte pentru decor

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam la loc cald pana ce drojdia devine activa si formeaza bule de aer, dublandu-se volumul amestecului.

In vasul de framantare al masinii de paine am pus pe rand laptele rece, doua linguri cu ulei, o lingurita rasa cu sare si faina ramasa ( alba si de secara ).

Turnam maiaua ( amestecul de drojdie ) si pornim masina de paine pe programul de framantare/dospire. 

Cand aluatul a crescut il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in 4 bucati egale, formand apoi 4 suluri pe care le impletim doua cate doua. Punem cele doua impletituri in tavi tapetate cu hartie de copt si lasam la loc cald pentu aproximativ 30 minute, timp in care painicile-si vor dubla volumul. Eu am lasat tavile in cuptorul incalzit la 50 grade C.

Batem un ou crud cu care ungem painile. Presaram seminte de susan si mac, apoi coacem painile la 180 grade C, timp de 40-45 minute. 

Cand sunt gata, scoatem din tavi si acoperim cu prosop curat pentru a se aburi si a se evita uscarea prematura a cojii. Obtinem astfel o paine delicioasa si pufoasa, cu o consistenta elastica si care nu va face firimituri la feliere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2018, 21:06
Foarte bună, pâinea de casă...! Și eu pun întotdeauna lapte în pâinea de casă.
la 01.01.2018, 21:13
Ce buna e painea de casa! Trebuie sa incerc si eu cu lapte!
la 01.01.2018, 21:35
Ce frumoasa eee!
la 01.01.2018, 21:37
Tare buna!
la 01.01.2018, 21:42
Buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking