Paine cu leurda

Postat de sufletista in Paste
24 Apr 2020 | 1778 vizualizari
Paine cu leurda

M-am inspirat de aici https://prajituricisialtele.ro/2019/03/21/paine-cu-leurda/ "Aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 400 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 200 g leurda+100 ml apa
  • dulceata de ardei iute

Mod de preparare

Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros.

Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le amestecam si facem o adancitura in mijloc,

Adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda,sosul de leurda,la inceput amestecam cu lingura dupa care framantam cu mana,adaugand treptat apa calduta.

Framantam pana ce rezulta un alut omogen,adaugam uleiul si mai framantam cca 1-2 min.

Acoperim cu folie alimetara si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.

Aici fiecare face cum doreste,poate sa imparta aluatul si sa faca chifle sau baghete.

Eu am preferat sa fac o paine simpla impletita in 3 si una cu dulceaa de ardei iute.

Pentru painea cu dulceata am intis bata de aluat pe masa infainata sub forma unui dreptunghi,am uns cu dulceata,am rulat cat mai strans sub forma unui sul.

Am taiat ruloul in 2 si am impletit,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 15 min.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana ce se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv bruschete cu leurda si avocado

Postat de Ksenya

Aperitiv bruschete cu leurda si avocado

Spala bine leurda in cateva ape.  Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec. Scoate leurda si trece-o...

Citeste continuarea

Paine- Felii cu branza si usturoi

Postat de simona72

Paine- Felii cu branza si usturoi

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut. Pentru umplutura:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2020, 22:12
Buna si aromata!
la 24.04.2020, 22:16
Interesanta !
la 24.04.2020, 22:19
Hmmm, de probat și testat! Cu leurda sunt în deficit, darrr ..., căutăm la rezerve
la 24.04.2020, 22:36
la 24.04.2020, 22:39
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking