Paine cu leurda si untura

Postat de antici_gabytza in Piine
2 Dec 2020 | 2327 vizualizari
Paine cu leurda si untura

Ingrediente

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura untura
  • 2 oua
  • 1 cubulet drojdie
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.

Cernem faina intr-un bol.

Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura in mijloc.

In mijloc adaugam maiaua de drojdie,ouale batute si untura.Si incepem sa framantam adunand faina spre mijloc.Treptat adaugam lapte caldut dar putin cate putin.Pana se formeaza un aluat elastic.La final adaugam ulei ca sa adunam tot aluatul.punem un prosop deasupra si dam la un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Ungem doua tavi cu ulei.

Impartim aluatul in doua sa iasa doua paini, iar fiecare bucata pe urma o impartim in sase.

Luam cate doua bucati si le impletim impreuna.Si le asezam in tava.

Procedam la fel si cu a doua tava.

Ungem amandoua paini cu oul batut si deasupra presaram mac si sare.

DAm la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu leurda si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Painici impletite, pufoase, cu lapte

Postat de comanligia

Painici impletite, pufoase, cu lapte

Am facut maiaua,am amestecat drojdia cu lingurita de zahar si putin lapte si am frecat pana sa incorporat toata drojdia.Doamna Laura Laurentiu a folosit un alt procedeu si anume:a pus tot laptele...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2020, 15:27
la 02.12.2020, 16:00
la 02.12.2020, 17:01
Interesanta!
la 02.12.2020, 17:56
Untuura am mai pus in paine . O face pufoasa !!! Dar cu leurda cred ca aiesit grozav de buna !!!
la 02.12.2020, 20:23

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking