Paine cu masline si nu numai

Postat de nustiucum in Mancaruri de post
12 Feb 2016 | 3912 vizualizari
Paine cu masline si nu numai

Prima mea reteta postata pe Bucataras, cu prima mea paine!

Ingrediente

  • 300 g faina alba
  • 200 g faina neagra
  • 1 lingurita sare (de mare, neiodata)
  • 300-350 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline(extravirgin)
  • masline rondele
  • susan, mac, seminte etc.

Mod de preparare

Faina alba, faina neagra si sarea se pun in castronul in care vom framanta si se amesteca putin.

Drojdia si zaharul se amesteca impreuna intr-o cana, pana se topesc, apoi se adauga putina apa calduta si o lingura de faina, se omogenizeaza si se lasa cateva minute aceasta maia la crescut, apoi se toarna in causul facut in prealabil in mijlocul fainii.

Se adauga uleiul de masline si apa calduta, treptat  si se framanta toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat, care nu se prinde de maini.

Se mai unge cu putin ulei pe dinafara si se lasa la dospit aprox 30 minute, in apropierea unei surse de caldura.

Dupa ce a crescut suficient, se incorporeaza maslinele si ce se mai doreste (seminte etc.) se modeleaza dupa forma tavii si se aseaza in tava cu hartie de copt unsa cu ulei sau direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. 

Se unge cu ulei de masline si se presara deasupra seminte de susan si mac sau alte seminte.

Folosind un cutit bine ascutit, se fac trei crestaturi oblice sau cum doreste fiecare si se mai lasa la odihnit aprox 20 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit aproximativ 30-40 minute, pana este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si nu numai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de dovlecel

Postat de aliliana

Supa crema de dovlecel

Intr-o cratita, se pun la fiert legumele, spalate, curatate, portionate. Se adauga sare, piper. Se pune apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert pana ce legumele se patrund cu furculita....

Citeste continuarea

Supa crema cu morcovi si cartofi

Postat de carmenvlad

Supa crema cu morcovi si cartofi

Mod de lucru Se caleste ceapa in doua linguri de ulei. Legumele taiate bucati mici se pun la fiert intr-un vas cu 1.5 l apa rece. Se adauga sarea si secretul gustului. Se rastoarna ceapa peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2016, 14:14
buna buna
la 12.02.2016, 14:22
Repede te-ai adaptat! O pâinică cum fiecare și-ar dori pe masă!
la 12.02.2016, 14:22
la 12.02.2016, 14:32
Foarte frumoasa a iesit!!!
la 12.02.2016, 14:40
bunaa

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking