Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Postat de merisor67 in Piine
10 Noi 2015 | 4873 vizualizari
Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu un pahar de iaurt, sau cu sunculita taraneasca si ceapa rosie.

Ingrediente

  • 650-700 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 lingura otet
  • 100 g rosii deshidratate, in ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua.

Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul.

Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate.

Eu folosesc faina macinata la tara si sunt tare multumita de ea.

Restul de faina o cernem intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand: maiaua crescuta, untul topit impreuna cu laptele cald, in care dizolvam si sarea si otetul.

Adunam la centru si faina de pe margini si framantam un aluat mai vartos si nelipicios.

Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu un stergar, pana cand isi dubleaza volumul.

La mine in maxim 30 de minute se intampla fenomenul, nu trebuie sa astept o ora cum era stipulat in retetele vechi.

Feliem mozzarella, iar rosiile le taiem in bucati mai mici.

Intindem aluatul intr-o foaie mai groasa, asezam mozzarella, rosiile deshidratate si cateva frunze de busuioc rupte si rulam aluatul.

Il rasucim ca la o invartita si il asezam intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Il acoperim si il lasam din nou la crescut, la loc caldut.

Cand isi dubleaza volumul, ungem suprafata aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Coacem painea la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Turtite cu dovlecei si cascaval

Postat de Oana

Turtite cu dovlecei si cascaval

Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja Dati pe razatoarea mica si cascavalul Puteti prepara aluatul cu ajutorul unui robot, asa cum...

Citeste continuarea

Paine cu aluat de bere si susan

Postat de merisor67

Paine cu aluat de bere si susan

Eu folosesc faina de tara, nu este atat de pufoasa ca aceea din comert dar sunt foarte multumita de ea si imi ies preparatele tare bune. Facem intai maiaua: punem laptele la incalzit, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2015, 12:10
Mmmm, arata absolut minunata painica!
la 10.11.2015, 12:18
Cum arataaaaa! Și cred ca e tare buna!
la 10.11.2015, 12:28
buna buna
la 10.11.2015, 12:34
E senzationala, este pe gustul meu, la fix!!!! Bravooo!!!
la 10.11.2015, 12:37
Multumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking