Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612 in Piine
27 Feb 2018 | 1225 vizualizari
Paine cu mozzarella si cartofi

Paine de casa, paine pufoasa si gustoasa...Ce iti poti dori mai mult decat un colt de paine aburinda? Nimic nu poate fi mai bun, cel putin eu asa cred!

Ingrediente

  • 120 gr mozzarella
  • 2 cartofi potriviti
  • 550 gr faina ( mai multa in functie de marimea cartofilor)
  • 180-200 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei + 4 linguri apa, pentru uns

Mod de preparare

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca. Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si sarea. Adaugati mozzarella si cartofii reci. Turnati cate putin lapte caldut, incepeti si framanti. La final adaugati uleiul si il incorporati bine. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios. Rasturnati aluatul pe masa presarata cu faina. Rupeti bucati potrivite, formati bile si le asezati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. O acoperiti si o lasati la dospit 60-70 minute, la loc caldut. Dupa ce a dospit painea si volumul sau s-a dublat, bateti oul spuma si cu un penson o ungeti. Introduceti painea in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor. Faceti un amestec din apa si lingura de ulei, ungeti bine painea. O acoperiti cu 2-3 prosoape, pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Pizza ca la pizzerie

Postat de alba_zori

Pizza ca la pizzerie

Daca vrem mai multe pizze cand sunt oaspeti dublam cantitatea. Prepararea este din inainte de pranz ca sa fie gata seara la venirea oaspetilor,asadar sa ne punem pe treaba: 1. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Panini Napoletani

Postat de Geanina87

Panini Napoletani

Se dizolva drojdia in lapte. Intr-un bol mai mare se pune faina, branza rasa, untul, sarea si piperul. In mijloc se face o gaura in care se toarna laptele si drojdia. Se incepe framantarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2018, 21:58
Arata grozav!
la 27.02.2018, 21:59
Hmmmm,vreauuu!😋
la 27.02.2018, 22:00
la 27.02.2018, 22:03
Ce rasfat la Rocsi in bucatarie...
la 27.02.2018, 22:12

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking