Paine cu nuci, usturoi si busuioc

Postat de RuxyRux in Piine
12 Oct 2016 | 3173 vizualizari
Paine cu nuci, usturoi si busuioc

O paine deosebita, cu aroma si gust inconfundabil... mie mi-a incalzit din plin aceasta seara racoroasa de toamna! Retete cu aluat

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 600 gr. faina
  • 65 gr. nuci zdrobite
  • 65 gr. fulgi de ovaz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita plina de oregano uscat
  • 1 lingurita si jumatate de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de nuci
  • 2 lingurite de sare de mare neiodata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 plic si jumatate de drojdie uscata
  • putina faina pentru infainat

Mod de preparare

Laptele, apa, uleiul de masline, usturoiul tocat le-am pus intr-un ibric la foc mic si am incalzit putin amestecul( atentie nu infierbantati). Am adaugat si busuiocul tocat.

Faina am cernut-o intr-un lighean( special de paine), am pus sarea pe margine , in mijloc zaharul si drojdia, si tot pe margine fulgii de ovaz si nucile macinate.

Am turnat lichidul peste faina in vas,cumva pe margine si am inceput sa framant painea. Cand toate ingredientele s-au omogenizat, am adaugat uleiul de nuci si am mai framantat pana am obtinut o coca elastica si moale.

Am mai presarat putina faina peste aluat, si am lasat la crescut la loc cald in bucatarie,  pana cand si-a dublat volumul.

Am dat forma painii, am asezat-o pe tava de cuptor tapetata cu pergament si am mai lasat la crescut aluatul inca 15 minute. Painea am crestat-o  (puteti alegeti forma dorita) si am presarat-o cu faina.

Intre timp am pregatit cuptorul, l-am preincalzit la 200 de grade Celsius.

Am copt painea pana s-a rumenit, undeva intre 25 si 30 de minute.

Nu taiati painea calda...lasati-o pana se raceste complet si apoi o puteti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci, usturoi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle cu mac

Postat de Bunica

Chifle cu mac

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat. Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle. Laptele, apa si untul se pun la...

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Postat de Sim0naWorld

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2016, 21:06
Ce paine aspectuoasa!
la 12.10.2016, 21:08
Multumesc draga mea!
la 12.10.2016, 21:11
Woow
la 12.10.2016, 21:33
Buna painica !!!
la 12.10.2016, 21:37
Vreau si eu un coltisor! Ce pofta mi-ai facut la ora asta!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking