Paine cu secara, lapte si untura

Postat de mihaelar63 in Piine
15 Mar 2021 | 2267 vizualizari
Paine cu secara, lapte si untura

 Am dorit sa prepar o painica hranitoare, dar in acelas timp cu miez moale. Trebuie sa ne adaptam cerintelor zilei. Deci o paine care poete fi mancata usor.

Ingrediente

  • 450 gr faina tip 650 -semialba
  • 150 gr faina secara
  • 350 ml lapte
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura cu varf untura de porc proaspata

Mod de preparare

  1.  Am amestecat pentru inceput laptele usor caldut cu zahar , drojdie uscata si untura .
  2. Se pun 2 linguri de faina semi-alba , se omogenizeaza si se acopera vasul .
  3. Dupa 15 minute se verifica daca drojdia a inceput sa lucreze .
  4. In caz afirmativ se procedeaza la framntarea cu rtestul fainii. Sarati .
  5. Dupa framantare vasul se acopera cu o folie si se lasa la dospit cam o ora .
  6. Framantarea si dospirea in cazul meu a fost facuta cu ajutorul  masinii de paine Tefal pe programu;16-framntare si dospire .
  7.  Am obtinut un aluat frumos onctuos pe care l-am mai framntat putin si apoi l-am  pus intr-o forma dreprunghiulara de cozonac .
  8. Se mai lasa la dospit cam 30 minute la loc caldut fara curenti de aer .
  9. Cand aluatul si-a dublat volumul se pune la cuptorul incalzit la 220 Grade C .
  10. Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180 .
  11. Cam in 30 minute painea este bine coapta .
  12. Am scos paine si am acoperito cu un servet curat .
  13. Nu am scos painea din tava pentru ca am dorit sa transpire putin sa obtin o coaja moalae .
  14. Daca doriti o coja mai crocanta , painea se scoate pe un gratar de inox si la rece pe cat posibil .
  15.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu secara, lapte si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine de casa

Postat de MotanLaOale

Paine de casa

Se pune drojdia intr-un bol cu lingura de zahar si se amesteca pana devine lichida. Laptele se amesteca cu apa si se incalzeste maderat. Se toarna o cana din amestecul de lapte si apa...

Citeste continuarea

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

Postat de momo121

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2021, 16:53
la 15.03.2021, 16:57
Cred ca e foarte gustoasa de la untura
la 15.03.2021, 17:10
Laura , Untura am facut-o pentru uns pe paine , Am prajit si un carnat de casa in ea . Eu am gustat doar putin din coaja , sunt la dieta
la 15.03.2021, 17:24
la 15.03.2021, 17:54
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking