Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63 in Piine
17 Mai 2021 | 897 vizualizari
Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Pentru reteta de baza m-am inspirat din chiflele pufoase de la Rocsi . Multumesc Rocsy !!! Pentru ca-mi place sa testez acelasi aluat  copt in forme diferit , pentru diversitate am preparat atat paine cat si chifle . Va spun pe verificate ca au gust diferit chiar daca folositi aceleasi seminte .

Ingrediente

  • 600 gr faina semialba tip 650
  • 200 gr faina alba tip 000
  • 100 gr seminte decorticate dovleac
  • 50 gr seminte in
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr lapte
  • 80 gr unt
  • 50 ml ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 4 lingurite rase sare
  • 1 ou
  • 1varf pudra turmeric .

Mod de preparare

  1.  Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald .
  2. Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal
  3. Dupa 15 minute maiaua care face builbuci se pune in vasul masinii de paine .
  4. Alaturi de maia intai se pune laptele caldut , untul moale si uleiul .
  5. Adugati fainurile si sarea .
  6. Lasati masina de paine sa framnte si sa dospeasca pe programul special pentru aceste operatiuni .
  7.  Dupa 15 minute cand aluatul este omogen si neted se aduga oul .
  8. Dupa mai bine de o ora aluatul aproape ca si-a triplat volumul .
  9. L-am scos pe o folie de silicon , l-am framntat putin sa se sparga bulele de aer si l-am impartit in doua .
  10. O parte l-am intins intr-o foaie dreptunghiulara peste care am presarat semintele de dovleac .
  11. Rulati aluatul si-l puneti in tava dreptunghiulara pentru cozonac , care a fost unsa cu putin ulei .
  12. Pe deasupra am uns cu lapte amestecat cu turmeric si am presarat seminte de dovleac .
  13. Cealalta jumatate de aluat am impartit-o in opt parti egale din care am format mici chifle .
  14. Chiflele au fost puse in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Pe deasupra chiflele le-am uns cu lapte, turmeric si am presarat seminte de in .
  16. Tavile astfel pregatite au fost puse la 100 grade in cuptor sa dospeasca pentru 30 minute .
  17.  Cuptorul se fixeaza pe 200 de grade si se coace pinea si chiflele timp de 25-30 minute .
  18. Chiflele se scot putin mai devreme , cam cu 5 minute .
  19. Dupa scoaterea din cuptor se scot pe gratare de inox si se lasa sa se tempereze .
  20. Daca doriti sa obtineti o coaja mai moale acoperiti painea cat este calda cu un servet curat de panza .
  21.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Chifle cu lapte si oua

Postat de panacris

Chifle cu lapte si oua

Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina,...

Citeste continuarea

Chifle cu avocado si seminte

Postat de ladydi

Chifle cu avocado si seminte

Taiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Punem faina intr-un lighean si in miloc adaugam zaharul, sarea, pasta de avocado,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2021, 17:03
Cea mai buna painea de casa
la 17.05.2021, 17:43
Buna, buna!!!
la 17.05.2021, 18:44
Ce bine arată!
la 17.05.2021, 18:49
la 17.05.2021, 19:10
Buna-i painea!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking