Ingrediente
- Pentru aluat:
- 10 g drojdie uscată,
- 370 g făină,
- 150 ml apă caldă,
- 100 ml lapte (la temperatura camerei),
- 2 linguri ulei,
- 45 g unt,
- 1,5 linguriță sare,
- În plus:
- Făină pentru blatul de lucru (aprox 30 g),
- 1 ou mic,
- Semințe de floarea soarelui, după gust,
- Semințe de mac, după gust
Mod de preparare
Într-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele și apa, având grijă ca lichidele să fie calde, nu reci, nici fierbinți. Se adaugă și două linguri de ulei și se începe frământarea. Când coca prinde formă, se adaugă untul. Se frământă până se obține un aluat lucios. Se lasă la dospit până își dublează volumul, într-o oră.
Se presară puțină făină pe masă, se răstoarnă aluatul și se împarte în două bucăți. Se întinde fiecare bucată cu mâinile, într-o fâșie lungă și se rulează. Apoi se răsucesc cele două rulouri.
Se transferă pâinea, cu grijă, într-o tavă cu foaie de copt umezită și stoarsă, apoi se lasă la crescut așa, în tavă, aprox 30 de minute, la loc cald.
Se unge pâinea cu oul bătut în prealabil, se presară semințe de floarea soarelui și semințe de mac.
Se dă la cuptor, la foc mic, 10 minute, apoi la foc mediu încă 25-30 de minute. Se adaugă de la început în cuptor, pe raftul de jos încă o tavă cu 150 ml apă, iar după ce se evaporă apa, se îndepărtează tava.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/paine-cu-unt-lapte-si-seminte.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt, lapte si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|