Paine de casa

Postat de cristeena20 in Piine
2 Apr 2020 | 2267 vizualizari
Paine de casa

Prima data facuta si a iesit tare buna-asta e problema -ca se mananca foarte repede.

Ingrediente

  • 350 gr faina alba
  • 3 gr ferment uscat
  • 5 gr sare fina
  • 245 gr apa calduta

Mod de preparare

In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.

Dupa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasam inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;

Intre timp incalzim cuptorul la 250 -300 grade C.

 Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hartie de copt. Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul, dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocanta deasupra. 

E fantastica, chiar asa calda, cu unt..mmm. Problema e ca se mananca cu pofta :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2020, 21:23
Ce bine arata !
la 02.04.2020, 21:35
la 02.04.2020, 21:38
Foarte bună!
la 02.04.2020, 21:39
Buna!
la 02.04.2020, 22:47
Imi place mult cum a iesit!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking