Ingrediente
- 350 gr faina alba
- 3 gr ferment uscat
- 5 gr sare fina
- 245 gr apa calduta
Mod de preparare
In vasul robotului am pus faina, fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 minute. Scoatem si mai framantam cu mana putin, formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.
Dupa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasam inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;
Intre timp incalzim cuptorul la 250 -300 grade C.
Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hartie de copt. Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul, dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocanta deasupra.
E fantastica, chiar asa calda, cu unt..mmm. Problema e ca se mananca cu pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|