Paine de casa bio
Postat de Teo in Piine 14 Noi 2009 | 10782 vizualizari
este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...
Inapoi la reteta
|
Comentarii (35)
la 14.11.2009, 15:58
Cu mai multe poze din modul de preparare voi reveni mai tarziu. Eu am facut 2 paini destul de mari pentru ca am trimis in mai multe parti ca sa fie toata lumea impacata.
la 14.11.2009, 16:03
De ce ai denumit-o pîine bio, sînt chiar curios.
la 14.11.2009, 16:07
De ce bio? Pentru ca nu contine aditivi alimentari sau amelioratori care fac paine sa creasca si sa fie pufoasa!
la 14.11.2009, 16:08
Este naturala...un gust deosebit...
la 14.11.2009, 16:33
Cu faina macinata direct la moara din sat din recolta proprie de griu
la 14.11.2009, 16:42
la 14.11.2009, 16:42
Pai atunci orice pîine făcută în casă e bio......
Pîinea bio cu adevărat ar fi fost, din punctul meu de vedere, dacă puneai făină bio...
Sincer nu mai știu care e situația în România, însă, din fericire, în Irlanda poti să cumperi orice organic (denumirea aici ptr. "bio" din România).
Și te-am întrebat fiindcă și făina poate fi organică, nu doar faptul că nu pui aditivi poate însemna că pîinea e bio.
Plus, iți spun sincer că nu se cunoaște bine (nu știu cine e interesat) în RO ce conține cu adevărat drojdia din magazine.
De-aia te-am întrebat, acum sper să mă fi înțeles complet.
Din punctul meu de vedere, pîinea organică preparată în casă conține făină organică, drojdie organică, și așa mai departe.
Oricum, arată tentant pîinica ta.
PS - Sper să nu te superi ptr. insistența mea, însă îmi doresc din tot sufletul ca oamenii (și în special cei care gătesc ptr. propriii copii) să conștientizeze că ORICE, DAR ORICE produs alimentar din lumea asta (nu doar fructele și legumele) se poate realiza pe bandă rulantă (mai ieftin, dar cu aditivi/înlocuitori mulți) sau mai încet (dar sănătos). Iar făina, zahărul sau mălaiul, atît de folosite în România, provin, în majoritatea cazurilor, din culturi îndoielnice. Despre asta e vorba.
la 14.11.2009, 18:56
PapaBun,esti cam carcotas...
singurul lucru care ne sperie la aceasta paine este acela ca mancam prea multa si ne ingrasa
habar nu ai cum miroase cand e scoasa din cuptor!!!!
la 14.11.2009, 19:06
ah...as manca si eu o felie...alataruri de ciorba de burta de la bunica
la 14.11.2009, 19:14
PANA si modul de coacere e cat se poate de natural;cuptorulse arde cu coceni batuti sau cocenii pe carei-au ros animalele;treceti pe la cuptorul meu si cum ajungeti la porta casei veti simti mirosul de paine coapta rumena;mama mea ,in copilarie ,nu ne lasa sa rupem paineafierbinte,se spunea;''lasati painea sa ajunga la moara ''adica sa se mai raceasca.PAPA BUN ,multumesc pt. documentare.
la 14.11.2009, 19:22
Pai aia trebuia sa fie una din poze, cu acest cuptor!
@Elena - am bunici la tara, stiu al naibii de bine si am si acum in nas mirosul mincarii facute la cuptor mare de lut, inclusiv paine/placinta. Vreo 6-8 veri le-am copilarit la tara, din fericire.
la 14.11.2009, 19:55
Painea framantata in casa si coapta in cuptorul de lut (pe vatra cum se spune ) nu are rival.Gustul deosebit este inconfundabil. Cand am sa trec pe la tine te anunt din timp sa faci o paine.
la 14.11.2009, 19:59
PapaBun,Teodora iti poate face o paine si fara drojdie , cu turtisoara de malai. Cum am mai spus faina , malaiul din recolta proprie si apa de la fantana din curte.
la 14.11.2009, 22:25
daca vrei sa se dospeasca mai repede pui drojdie ,dar mai sanatos e sa framanti cu turtita de malai;se dospeste mai greu ,dar si veche nu prinde niciun miros;bunico ,abia astept sa va primesc cu paine calda,muiata in vin.
la 15.11.2009, 00:04
merci ,merci de invitatie Amintiri din neolitic
COMENTEAZA